Paradiso

Ventabren, 2022

Ourassignmentfor this vast garden that lacks charm:make it unique.

A large car park lined withclumps with rounded shapesgives access to the main entrance of the house as well as to theguest housewhich benefits from aprivate terraceout of sight. To get to the latter, you cross a beautifulvegetated areausingnot japanesein wood.

The garden, located at the back of the house, is a realSafe Haven, composed of several living areas: theoverflowing swimming poolwith herwooden terraceto accommodate sunbathing, a largepergolahousing a beautiful dining table on aterracemade ofnatural stones. Asummer loungeshaded by boat sails in the heart of the vegetation, and anatural poolin a magnificentriprap.

The olive grovewill be integrated into aflower meadow, and some topics will be highlighted byspecific lighting, thus giving depth to the garden after dark.

We opted for aexotic vegetationandmediterraneanadapted to the climate in order to enhance the atmosphereuniqueof this project.  

Vue table à manger sous pergola (Architecte paysagiste Ventabren)
Vue table à manger sous pergola (Architecte paysagiste Ventabren)

press to zoom
Jardin actuel avant transformation
Jardin actuel avant transformation

press to zoom
Vue aérienne de nuit
Vue aérienne de nuit

press to zoom
Vue table à manger sous pergola (Architecte paysagiste Ventabren)
Vue table à manger sous pergola (Architecte paysagiste Ventabren)

press to zoom
1/11